Ads Top

Verbindingsweg Houten-A12 open voor verkeer

De Limesbaan (N421) is vanaf 18 april open voor verkeer. Met deze nieuwe weg heeft Houten een rechtstreekse aansluiting op de A12 richting Utrecht. De provincie Utrecht opende vrijdagmiddag de nieuwe weg op een feestelijke manier samen met bewoners, samenwerkingspartners en schoolkinderen uit Houten die als eerste officieel gebruik mochten maken van de nieuwe weg.

De nieuwe verbindingsweg biedt een oplossing voor de files in en rond Houten die sinds de aanleg van de vinexwijk dagelijkse praktijk zijn. Het is een van de provinciale projecten voor het verbeteren van de bereikbaarheid en de leefbaarheid in het buitengebied tussen Houten en Bunnik.

Gedeputeerde Van Lunteren: “De opening van deze weg zal voor veel automobilisten een zucht van verlichting geven omdat ze niet meer in de file hoeven te staan. Daarnaast hebben bewoners minder overlast. Nu deze weg open is kunnen we ook aan de slag met verdere maatregelen voor de veiligheid en bereikbaarheid in dit gebied.”

De nieuwe weg dankt haar naam aan de Romeinse grensweg (limes) die in dit gebied gelopen heeft. Voorafgaande aan de wegwerkzaamheden is een deel van deze Romeinse limesweg blootgelegd, een weg die langs de Romeinse rijksgrens liep en ongeveer 2000 jaar oud is. De Romeinse weg kon over een lengte van ruim 200 meter worden onderzocht.  Het vermoeden bestond al langer dat deze weg bij de Achterdijk in Bunnik heeft gelopen. De locatie aan de Achterdijk bevindt zich namelijk op de kortste route tussen de castellum Fectio bij Fort Vechten en Levefanum bij Wijk bij Duurstede. Een kunstwerk in de tunnel bij de Achterdijk gaat de vondsten verbeelden. Verwachting is dat het kunstwerk in de zomer van 2015 kan worden onthuld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.